TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) uhkasi marraskuussa oikeustoimilla suomalaisia televisio-ohjelmien verkkotallennuspalveluita. TTVK kertoo, että Elisa Viihteen, Sonera Viihteen ja Maxivisionin kaltaiset IPTV-palvelut rikkovat tekijänoikeuslakia. TTVK:n mukaan palveluiden mahdollistama televisio-ohjelmien tallennus yhtiöiden palvelimille ei ole lain tarkoittamaa yksityistä kopiointia, eikä yksikään yritys ole hankkinut tarjoamiinsa palveluihin asianmukaisia lupia.

TTVK:n painostus on saanut jo kaksi uhria, sillä Salon Seudun Puhelin ja ahvenanmaalainen Ålcom ovat lopettaneet televisio-ohjelmien tallennuspalvelunsa. TTVK on vaatinut yhteensä noin kahtakymmentä yritystä sulkemaan vastaavat palvelut.

TTVK:n toimet tulevat luultavasti lisäämään piratismia, sillä osa palveluiden sulkemisesta harmistuneista asiakkaista tullee etsimään ainakin osan ohjelmista tulevaisuudessa netistä. Myös moni muu pitää TTVK:n toimia järjettöminä ja tulee koston vuoksi lisäämään omaa piratismiaan.