TVkaistaTVkaistan toimitusjohtaja, tekninen johtaja sekä neuvonantajana toiminut lakimies ovat saaneet syytteet tekijänoikeusrikoksesta, teollisoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta. Syyttäjän mukaan rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2007 – 2009.

Syytteen mukaan TVkaista on tarjonnut YLE 1, YLE 2, MTV3, Nelonen, FST5, SUB, YLE Teema ja JIM kanavien kaikki kahden viikon ohjelmat käyttäjilleen video-on-demand (VOD) -periaatteella, vaikkei palvelulla ole ollut asianomistajien lupaa tilausvideopalvelulleen. Syytteen mukaan syytetyt ovat myös esittäneet palvelusta totuudenvastaisia kuvauksia ja väitteitä, jotta TVkaistan teknisestä luonteesta ja laillisuudesta syntyisi asianomistajille virheellinen kuva. TVkaista on myös käyttänyt asianomistajien rekisteröityjä tavaramerkkejä ilman lupaa.

Syytettyinä olevat henkilöt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin, sillä heidän mielestään TVkaista Oy:n toiminnassa ei ole rikottu lakia.

Asianomistajina asiassa ovat Yleisradio Oy, MTV Oy, Sanoma Entertainment Finland Oy, Subtv Oy, Musiikkituottajat IFPI Finland r.y. Kopiosto r.y., Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto r.y. ja Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos r.y.