NetflixNetflixin eri maissa oleville käyttäjille tarjotaan katsottavaksi eri ohjelmia sisältöjen erilaisisten lisensointioikeuksien vuoksi. Esimerkiksi Suomen Netflixissä on paljon vähemmän katsottavaa verrattuna esimerkiksi yhdysvaltain Netflixin tarjontaan. Tämän vuoksi monet suomalaisetkin käyttävät Netflixin yhdysvaltain versiota esimerkiksi VPN:n tai välityspalvelimien kautta. Nyt tähän on tulossa muutos, sillä Netflix on ilmoittanut alkavansa estää maarajoitusten kiertämisen.

Netflix kertoo lopettavansa maarajoitusten kiertämisen tulevina viikkoina ja tämän jälkeen käyttäjä pääsee käsiksi vain hänen sijainnin mukaan sallittuun sisältöön. Netflixin käyttöehtojen mukaan maarajoitusten kiertäminen on ollut aiemminkin kielletty, mutta rajoitusta ei ole kuitenkaan oikeastaan valvottu.

Maarajoitusten kiertämisen estäminen on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Monesti maarajoitusten kiertoa yritetään estää lisäämällä VPN-palveluiden IP-osoitteita mustalle listalle, mutta mikään ei estä palveluita ottamasta käyttöön uusia osoitteita. Jääkin nähtäväksi miten hyvin Netflix saa maarajoitusten kiertäjät kuriin.