NorDigNorDig on Pohjoismaisten tv-yhtiöiden ja maanpäällisten verkko-operaattoreiden yhteinen organisaatio, joka määrittelee yhteispohjoismaisia digi-tv:n jakelutekniikkaan ja vastaanottoon liittyviä asioita. NorDigiin kuuluu Suomesta esimerkiksi MTV, Yle ja Digita.

NorDig on julkaissut tallentavia digibokseja varten uudet määritykset, jotka sisältävät vaatimuksia liittyen nykyisten lähetysten sekä tulevien HDTV-lähetyksien vastaanottoon ja tallennukseen.

Uusista vaatimuksista mielenkiintoisin on sarjojen automaattitallennus, joka ehdottaa koko sarjan automaattista ajastamista käyttäjän ajastaessa yhden sarjaan kuuluvan jakson. Ohjelmien tallentamisen tarkkutta on tarkoitus parantaa käyttämällä tallennuksen aloitukseen ja lopetukseen lähetyksesta tulevia aloitus- ja lopetusmerkkejä.

Jos elokuvan välissä näytetään esimerkiksi uutiset, osaa määrittelyn mukainen laite tallentaa elokuvan yhteen tiedostoon ilman välissä olevaa uutislähetystä. Laitteet osaisivat myös ehdottaa tallennettavaksi ajastettuun ohjelmaan liittyviä muita ohjelmia.

NorDigin vaatimukset sisältävät monia samoja vaatimuksia, jotka DTG (Digital TV Group) on jo ottanut käyttöön Britanniassa. Esimerkiksi Topfieldin Britannian malleissa on sarjojen automaattitallennus ollut mukana jo kauan. NorDigin määritykset on julkaistu huhtikuussa, muttta vielä ei ole tiedossa koska määrityksiä toteuttavia laitteita on tulossa Suomen markkinoille.