YLEYle on ilmoittanut aloittavansa Yle HD -teräväpiirtokanavan lähetykset tänään 5.2.2011 antenniverkon F-kanavanipussa. Yle HD -kanava tulee esittämään muun muassa Eurovision laulukilpailujen finaalin 14.5. sekä jääkiekon MM-kisojen finaalin 15.5. teräväpiirtomuodossa.

Ensimmäisten kahden viikon aikana Yle HD -esittää Yle TV2 -kanavan ohjelmistoa teräväpiirtomuodossa. Tämän jälkeen kanavalta voi seurata arkisin YLE TV2:n ja viikonloppuisin YLE TV1:n ohjelmaa. Kanavan lähetykset alkavat päivittäin klo 17.00 ja päättyvät noin 23.00.

TV Viihde tulee toimimaan Yle HD -kanavan jakeluoperaattorina antenniverkossa ja kanava tulee tarjolle myös kaapelioperaattoreiden kautta. Uuden kanavan katseluun tarvitaan katselukortti ja antenniverkon käyttäjät saavat sen maksutta TV Viihteeltä.

Ylen uusi teräväpiirto kanava kuuluu F-kanavanippuun, jonka näkyvyysalue kattaa tällä hetkellä noin 60 prosenttia Suomen väestöstä. F-kanavanipun lähetysasemat ovat tällä hetkellä Espoo, Eurajoki, Jyväskylä, Lahti, Oulu, Tampere ja Turku.

Yle HD -kanavan vastaanottamiseen tarvitaan teräväpiirtoa tukeva televisio tai digiboksi. Katseluun soveltuvan laitteen tunnistaa Antenna HD Ready ja Cable HD Ready -merkinnöistä.