YLEYlen teräväpiirtokanava aloitti lähetykset 2.5.2011. Lue lisää Yle HD -kanavan aloituksesta täältä. Yle HD -kanavan lisäksi myös muun muassa MTV3 HD -kanava aloittaa lähetykset piakkoin.

 

Alla on alkuperäinen 15.2. kirjoitettu ’Yle HD -teräväpiirtonakanavan aloitus lähenee’ -uutinen.

Ylen teräväpiirtokanavalle on varattu paikka VHF A -kanavanippuun ja Ylellä on menossa HD-kanavan ennakkoarviointi, jonka perusteella yhtiö päättää lähetysten aloittamisesta. Yle arvioi saavansa ennakkoarvioinnin päätökseen maaliskuun loppuun mennessä.

Yle HD -kanavan palvelukuvauksen (pdf) mukaan Ylellä on tarkoitus aloittaa teräväpiirtolähetykset keväällä 2011. Kello 17.00 – 23.00 näkyvän kanavan lähetykset koostuisivat arkisin Yle TV2:n ohjelmistosta ja viikonloppuisin Yle TV1:n ohjelmistosta. Vuodessa kanavan on tarkoitus tarjota ohjelmaa noin 2 500 tuntia.

Yle HD -kanava esittäisi ylöskonvertoidun SD-ohjelman lisäksi oikeaa teräväpiirtomateriaalia. HD-materiaalin osuus kanavan tarjonnasta olisi aluksi vähäinen, mutta sen määrä kasvaisi jatkuvasti.

Palveluoperaattorit voivat halutessaan salata kanavan, mutta sen katselu olisi ilmaista. Jos operaattori salaa kanavan, olisi vain Yle HD -kanavan katsomiseen käytettävä maksu-tv-kortti asiakkaille ilmainen. Maksu-tv-kortti olisi mahdollisesti maksullinen, jos sitä käytetään muidenkin salattujen kanavien katsomiseen.

Yle HD -kanavan peitto olisi aluksi noin 60-80 prosenttia väestöstä. Kanava olisi myös niin sanottu must carry -kanava, joten se näkyisi myös kaapeli- ja IPTV-verkoissa. Ylen tarkoitus on saada kanava myös satelliittijakeluun.

Suomen kaikki HD-kanavat löytyvät helposti HD-kanavat -sivultamme.