TVkaista ja Nettidigiboksi tarjoavat helpon tavan tallentaa televisio-ohjelmat heidän palvelimilleen. Tallennetut ohjelmat voidaan katsoa palveluista suoratoiston avulla ja ne voidaan myös kopioida omalle tietokoneelle myöhempää katselua varten. Molemmat palvelut mahdollistavat antenniverkon ilmaiskanavien tallennuksen, joita ovat YLE TV1, YLE TV2, MTV3, Nelonen, YLE FST5, Sub, YLE Teema, Liv, Jim, The Voice / TV Viisi ja SuomiTV. Näiden lisäksi palvelut tarjoavat vielä tammikuun ajan ilmaiseksi näkyvän Nelonen Pro 2 -kanavan tallennusta. Kumpikaan palveluista ei tarjoa maksukanavien tallennusta, joka on ainakin joillekin käyttäjille suuri puute.

Nettidigiboksilla voi ajastaa ohjelmat yksitellen normaalin digiboksin tapaan käyttämällä normi nettidigiboksi -asetusta. Vaihtoehtoisesti palvelun käyttäjät voivat tallentaa valittujen kanavien kaikki ohjelmat super nettidigiboksi -asetuksella. Vaihtaessa käyttöliittymätyyppiä normi ja super nettidigiboksin välillä poistuu aiemmat ajastukset ja tallennukset. TVkaista tallentaa aina valittujen kanavien kaikki ohjelmat.

Sarjojen seuraaminen helpommaksi

Molemmista palveluista löytyy mahdollisuus lisätä seurattuja sarjoja sarjalistalle, josta ne löytyvät helposti. Kummallakaan palvelulla ei voi kuitenkaan lisätä ohjelmaa sarjalistalle ennenkuin ainakin yksi sarjan jakso löytyy tallennuslistalta. Olisi paljon kätevämpää, jos tauolla olevia tai uusia sarjoja voisi lisätä sarjalistalle etukäteen.

Hieman erilailla nimetyt sarjojen jaksot voivat myös jäädä huomaamatta, jos ne eivät tule sarjalistalle automaattisesti. Yksi esimerkki tällaisesta eritavoin nimetystä jaksosta on selviytyjien viimeinen jakso, joka on aina nimeltään Selviytyjät: Jälleennäkeminen. Sarjalistat näyttävät myös tarpeettomasti ohjelmien uusinnat, mikä ei ole kovinkaan käyttäjäystävällistä.

TVkaistasta löytyy myös Elokuvat-lista, joka helpottaa katsottavien elokuvien etsimistä. Nettidigiboksista löytyy vastaavan hae elokuvat -toiminnon lisäksi myös hae uutiset -toiminto, joka helpottaa uutislähetysten löytämistä. TVkaistasta löytyy lisäksi TOP20-lista, josta löytyy katsotuimpia ja eri tavoin suosituimmiksi arvioituja ohjelmia.

Tallenteiden laatu

Nettidigiboksin ohjelmat ovat H.264 MPEG-4-muodossa 720 x 576 resoluutiolla ja tunnin ohjelma vie tilaa noin 450 megatavua. Nettidigiboksin tallenteet voi katsoa neljän viikon ajan suoratoiston avulla ja suoratoisto selaimella vaatii Flashin käyttöä. Tallennetut ohjelmat voidaan kopioida myös omalle koneelle, jolloin niitä voidaan katsella neljän viikon jälkeenkin.

TVkaista tarjoaa tallennetut ohjelmat katsottavaksi monessa eri muodossa. 8 Mbps Pro -muotoisena voi katsella alkuperäistä tallennetta, joka vastaa digiboksilla tehtyä tallennusta. 2 Mbps MPEG4 -muoto tarjoaa nimensä mukaisesti H.264 MPEG-4 -videon, jonka resoluutio on 480 x 272 ja sen koko on noin 850 megatavua tunnissa.

TVkaista tarjoaa lisäksi myös 1 Mbps Flash ja 300 kbps iTunes -muotoiset videot, joita voi käyttää esimerkiksi mobiililaitteiden kanssa. Tallennetut ohjelmat voidaan katsoa Nettidigiboksin tapaan neljän viikon ajan suoratoiston avulla. Kaikki paitsi 1 Mbps Flash -muotoiset videot saa suoratoistettua kätevästi myös suoraan VLC player mediasoitinohjelmalla.

Molempien palveluiden kautta tallennuksia voi katsoa vasta ohjelman loppumisen jälkeen. TVkaistan 8 Mbps Pro -muotoiset videot ovat katsottavissa heti ohjelman loppumisen jälkeen ja kaikki muut molempien palveluiden videomuodot ovat katsottavissa vasta hieman myöhemmin videomuunnoksen jälkeen. Videomuunnokseen menevä aika riippuu ohjelman kestosta. TVkaistan videomuunnos kestää kymmenestä minuutista noin reiluun tuntiin ja nettidigiboksilla muunnokseen menevä aika on enintään kaksinkertainen ohjelman kestoon nähden.

Molemmat palvelut lisäävät tallennusten loppuun pari minuuttia lisäaikaa, jotta ohjelmien loput ovat varmemmin mukana tallennuksessa.

Katselulaitteet

Nettidigiboksia voi käyttää Windows-, Linux- ja Mac-tietokoneiden lisäksi myös Applen iPodilla, iPhonella ja iPadilla, Sonyn PlayStation 3 konsolilla sekä joillain Networked Media Tank -mediatoistimilla (esimerkiksi joillakin Egreatin malleilla ja Popcorn Houreilla).

TVkaistaa voi käyttää tietokoneen lisäksi esimerkiksi Applen iPhonella ja iPadilla, Egreatin mediatoistimilla, PlayStation 3:lla sekä Android-puhelimilla. TVkaistaa voi kohtapuolin käyttää myös Beyonwizin Android-pohjaisella WizOTT-mediatoistimella. TVkaistan käyttöä helpottamaan on tehty myös erillinen TVkaistaGUI-tietokoneohjelma, joka toimii Windows-, Linux- ja Mac-tietokoneilla.

Molempia palveluita voi ostaa eripituisiksi ajoiksi. Nettidigiboksin saa esimerkiksi vuodeksi 84 eurolla tai puoleksi vuodeksi 48 eurolla. TVkaista maksaa esimerkiksi 98 euroa vuodessa tai 59 euroa puolessa vuodessa.