Amazon Video on DemandAmazonin videopalvelu tuli tarjolle Yhdysvalloissa jo lähes kymmenen vuotta sitten ja viime vuosina sen on saanut käyttöönsä ostamalla Amazon Prime palvelun 99 dollarilla (noin 87 euroa) vuodeksi. Amazon Primen alkuperäinen ja vieläkin käytössä oleva etu oli ostosten toimittaminen kotiin ilmaiseksi. Amazon Primen hyötyihin kuuluu nykyään myös siis videopalvelu sekä muun muassa ilmainen musiikkipalvelu sekä rajoittamaton tallennustila valokuville.

Nyt Amazon on kuitenkin kertonut aloittavansa elokuvia ja sarjoja tarjoavan Amazon Video -palvelun tarjoamisen erillään Amazon Primestä 8,99 dollarilla (noin 8 euroa) kuukaudessa ja samalla rahalla voi katsoa myös palvelusta löytyviä 4K UHD -elokuvia ja sarjoja. Ilmeisesti 8,99 dollarin hinta on tarjolla vain, jos palvelun ottaa käyttöön useammaksi kuukaudeksi. Yhdeksi kuukaudeksi, esimerkiksi jonkin suositun lomakauden ajaksi, palvelun saa 10,99 dollarilla.

Vertailun vuoksi Netflixin HD-laatua tarjoavan paketin hinta on Yhdysvalloissa 9,99 dollaria kuukaudessa (Suomessa 9,99 euroa) ja UHD-laatua tarjoavasta paketista täytyy maksaa 11,99 dollaria (Suomessa 11,99 euroa). Netflixin tapaan Amazon Videokin tarjoaa joitain elokuvia ja sarjoja yksinoikeudella.

Amazon Video on tarjolla Yhdysvaltojen lisäksi Britanniassa, Saksassa, Itävallassa sekä Japanissa. Vielä ei ole tiedossa aikooko palvelu laajentua lähiaikoina muihin maihin.