AntenniAntennitelevision nykyiset ohjelmistotoimiluvat päättyvät vuodenvaihteessa ja hakuaika seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi päättyi eilen 18.4.2016. Yhteensä 15 toimijaa haki toimilupia yhteensä 81 televisiokanavalle. Osalla toimilupia hakeneista yrityksistä ei ole ennestään kanavia antenniverkossa.

Esimerkiksi Discovery Networks Finland haki toimilupia yhteensä yhdeksälle kanavalle. Discovery Networks Finlandilla on tällä hetkellä antenniverkossa ilmaiskanavat TV5, Kutonen ja Frii sekä muutama maksukanava. Discovery hankki viime kesänä olympialaisten esitysoikeudet 53 Euroopan maahan vuosiksi 2018-2024. Ilmeisesti tätä varten Discovery on hakenut toimilupia kahdelle olympiakanavalle, joiden nimet ovat Olympiakanava ja Olympiaurheilukanava.

Hakijoiden joukossa ovat myös uusina toimijoina muun muassa Turner Broadcasting System Europe Limited sekä AETN UK, joka hakee toimilupia historiakanavilleen.

Hakemusten käsittely jatkuu hakijoiden esittämien toimilupatoiveiden selvittämisellä ja Viestintävirasto pyrkii myöntämään luvat kaikille samaan aikaan kesällä 2016.