AppleApplen televisiosta on liikkunut paljon huhuja tämän ja viime vuoden aikana. Applen johtajiin kuuluvan Eddy Cuen kommenttien perusteella Apple ei ole kuitenkaan tuomassa markkinoille televisiota ainakaan lähiaikoina.

Eddy Cue kertoi investointipankki Pacific Crestin analyytikko Andy Hargreavesille yhtiön laajentuvan markkinoille, joihin se kokee voivansa tuoda erinomaisen käyttökokemuksen ja joiden avainongelmia se voi korjata tuotteillaan. Apple on aina osannut tehdä helppokäyttöisiä ja käyttäjäystävällisiä laitteita, joten tämän perusteella Applen televisio voisi mullistaa television käyttöä.

Televisiomarkkinoiden avainongelma on kuitenkin turhanpäiväisten täytekanavien paketoiminen maksukanavapaketteihin. Applen television pitäisi päästä eroon maksukanavapakettien ongelmista ja tarjota sen sijaan käyttäjän katsottavaksi sisältöä, mistä käyttäjät ovat oikeasti kiinnostuneita. Televisio- ja kaapeliyhtiöt sekä sisällöntuottajat eivät kuitenkaan ole halukkaita muuttamaan tapojaan myydä sisältöä, joten analyytikko Hargreaves ei usko Applen tuovan televisiota myyntiin ainakaan lähiaikoina.

Kerroimme jo maaliskuussa Applella olevan vaikeuksia hankkia televisio-ohjelmia sisällöntuottajilta. Joidenkin sisällöntuottajien mielestä Applen asenne ei ole ollut neuvotteluissa kohdallaan, sillä yhtiö on halunnut sanella sekä hinnan, että sisällön.