The Pirate BayChrome ja Firefox varoittivat kolmisen viikkoa sitten Pirate Bayn kävijöitä sivuston vaarallisuudesta. Nyt sama varoitus on palannut ja se näkyy kaikkien torrenttien tieto- ja lataussivuilla.

Pirate Bayn etusivu ja haku toimivat normaalisti, mutta torrentin linkkiä klikatessa näytetään torrentin tietojen sijaan allaoleva ilmoitus. Ilmoituksista pääsee eroon muokkaamalla selaimen asetuksia (Chromen ohje, Firefoxin ohje). Asetuksien muokkauksen kanssa kannattaa olla hieman varovainen, sillä se poistaa varoitukset käytöstä kaikilla sivustoilla.

Chromessa ilmoitus kertoo sivuston sisältävän haitallisia ohjelmia: ”sivuston thepiratebay.org hyökkääjät saattavat yrittää huijata sinua asentamaan ohjelmia, jotka ovat haitallisia selauskokemuksellesi (esimerkiksi vaihtamalla aloitussivusi tai näyttämällä ylimääräisiä mainoksia käymilläsi sivustoilla). Firefoxin ilmoitus on vastaavanlainen.

Chrome varoitus

Varoitus perustuu Googlen Safe Browsing -teknologiaan ja se liittynee Pirate Bayssä olleisiin haitallisiin mainoksiin. Pirate Bayn ylläpito on tietoinen ongelmasta ja pyrkii korjaamaan sen mahdollisimman nopeasti.