DigilelutDigilelujen vuosi 2011 on kulunut hienoissa merkeissä ja sivulatauksia on ollut joinain kuukausina yli satatuhatta ja joinain hieman alle. Erityisesti huhti- ja kesäkuussa kävijämäärät pienenivät jonkin verran, koska olin Piilaaksossa parin kuukauden työkeikalla, enkä ehtinyt sinä aikana kirjoitella uutisia tavalliseen tahtiin.

Marraskuussa aloitimme yhteistyön Otavamediaan kuuluvan Dome.fi:n kanssa, jonka seurauksena uutisemme löytyvät myös Dome.fi:stä ja Plaza.fi:n uutislaatikosta. Yhteistyön tuloksena tulemme tekemään joulukuussa uuden ennätyksen, sillä sivulatauksia tulee luultavasti vähintään 160 000. Dome-yhteistyöstä huolimatta Digilelut toimii edelleen harrastuksena ylläpidettävänä itsenäisenä uutisblogina.

Digilelujen kävijämääriä ei kannata vielä vertailla mihinkään oikeisiin uutissivustoihin, mutta vertailua on kuitenkin mukava tehdä muutamiin blogin tyyppisiin sivustoihin. Esimerkiksi tällä viikolla Digilelujen sivuja on ladattu enemmän kuin suositun Hilavitkutin.comin sivuja. Blogilistan suosituimman blogin, Mungolife-tyyliblogin, sivulatauksiin on kuitenkin vielä 4,5-kertainen matka.

Voisin kuitenkin ottaa pari esimerkkiä oikeistakin uutissivustoista. Tietokone.fi:llä on Oindexin tilastojen mukaan 10-kertaa ja Digitodayllä 8-kertaa enemmän sivulatauksia viikossa, kuin Digileluilla. Aika hyvin pieneltä harrastuksena ylläpidettävältä uutisblogilta.

Selvästi suosituimpina uutisina tänä vuonna on ollut ilmaiseksi ja samalla laittomasti elokuvia tarjoaviin Nordic-tv:hen ja Fin-tv:hen liittyvät uutiset. Nordic-tv:n suosituinta uutista on ladattu vuoden aikana yli 96 000 kertaa ja Fin-tv:n suosituinta uutista yli 74 000 kertaa.

Digilelujen Elokuvat-sivu on hienosti neljänneksi suosituin sivumme yli 56 000 latauksella ja Uudet sarjat -sivu on kerännyt yli 15 000 sivulatausta. HD-kanavat -sivu on kerännyt yli 14 000 sivulatausta ja Jatkuvat sarjat -sivullakin on ollut lähes 8 000 sivulatausta.

Digilelujen hieman yli 2,5 vuoden olemassaolon aikana sivulatauksia on ollut yhteensä jo noin 1,6 miljoonaa. Kiitos kaikille Digilelujen lukijoille!

PS. Vastasitko jo oikeassa reunassa olevaan ”mitä digileluja saitte joululahjaksi” -kyselyyn?