DNADNA aloittaa antenniverkon DVB-T2 -teräväpiirtolähetykset 1.1.2011 tarjoamalla kuluttajille neljä teräväpiirtokanavaa. Antenniverkossa aluksi näkyvät HD-kanavat ovat Animal Planet HD (kanavapaikalla 82), MTVN HD (kanavapaikalla 83), Nelonen Pro 1 (kanavapaikalla 84) ja Canal+ Film HD (kanavapaikalla 86). Nelonen Pro 1 -kanava lähettää kuitenkin tammikuun ajan testisisältöä ja varsinaiset lähetykset se aloittaa 1.2.2011.

”Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme tarjoamaan näin kiinnostavaa ja ensiluokkaista sisältöä teräväpiirtotasoisena. Katsojilla on nyt mahdollisuus päästä kokemaan huippulaatuinen kuva ja ääni myös antenniverkossa”, sanoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

Ilmaista hupia

Uusia antenniverkon teräväpiirtokanavia voi katsella ilmaiseksi maaliskuun loppuun asti. Ilmaiskatselukin vaatii DNA Katselukortin käyttöä, jonka saa toistaiseksi ilmaiseksi DNA Kaupasta tai asiakaspalvelun kautta.

Uusien HD-kanavien katselu vaatii myös Antenna Ready HD -hyväksytyn television tai digiboksin. Ensimmäiset Antenna Ready HD -laitteet tarjoaa Sony, jolta löytyy kaksi jo myynnissä olevaa Antenna Ready HD -mallistoa. Ikävä kyllä myynnissä olevien hyväksyttyjen mallistojen nimet eivät ole vielä selvillä. Teräväpiirtokanavien katsominen vaatii lisäksi erillisen CI+ -moduulin käyttöä.

DNA:n teräväpiirtoisen antenniverkon lähettimet löytyvät Helsingin Oulunkylästä, Espoon Järvikylästä, Lahden Radiomäeltä, Valkeakosken Pispantallista, Tampereelta, Eurajoelta ja Nurmijärveltä. DNA aikoo laajentaa verkkoaan voimakkaasti vuonna 2011.