AntenniDNA epäilee Digitan syyllistyvän kilpailunrajoituslain vastaiseen toimintaan houkutellessaan kanavia HDTV-antenniverkkoonsa agressiivisella hinnoittelulla. DNA haluaa Kilpailuviraston selvittävän, onko hinnoittelu kestävällä pohjalla ennen kuin kanavat päättävät kenen antenniverkon kautta niitä lähetetään.

”Katsomme, että määräävän markkina-aseman yrityksen ei ole mahdollista tehdä hinnoittelua niin kuin Digita nyt tekee. Tarjoukset ovat myös sillä tavalla poissulkevia, että niillä pyritään estämään meidän tulo markkinoille”, kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

Digitan liiketoimintajohtaja Jaakko Harno ihmettelee DNAn puheita. ”Haluan painottaa, että Digitalla ei ole hdtv-verkkotoimilupaa tai hdtv-verkkoa eikä Digita käy minkäänlaisia neuvotteluita tv-kanavien kanssa hdtv-lähetyksistä”, sanoo Harno.

DNA on saanut oikeudet lähettää teräväpiirtokanavia VHF A ja VHF B -kanavanipuissa ja Anvia F- ja G-kanavanipuissa. Digitalla ei ole oikeuksia lähettää HD-kanavia, mutta Anvia käyttää lähetyksissään sen mastoja.