PiratismiTuhannet elokuvia ja sarjoja laittomasti lataavat suomalaiset ovat saaneet tekijänoikeuksia puolustavilta asianajotoimistoilta karhukirjeitä, joissa lataajilta vaaditaan korvauksia. Jotkut torrenttien lataajat saattavat kuvitella, etteivät asianajajat kuitenkaan huomaa juuri hänen latauksia.

Tällaisten kuvitelmien varassa eläminen on kuitenkin hölmöä, sillä piraatteja metsästävät yritykset keräävät mijoonien lataajien tietoja päivittäin. Yksi esimerkki tietojen keräyksestä löytyy osoitteesta iknowwhatyoudownload.com. Tämä nettipalvelu kerää päivittäin tietoja jopa yli puolesta miljoonasta torrentista ja 700 miljoonasta jakotapahtumasta.

Palvelun avulla torrenttien lataajat näkevät omasta ip-osoitteesta tapahtuneet tiedostojen jaot ja lataukset. Palvelulla voidaan myös hakea muiden ip-osoitteiden latauksia ja alta löytyykin kuva satunnaisella ip-osoitteella haetuista tiedoista.

Latausten kuva

Palvelusta löytyy myös pelottava vakoilutyökalu, jonka avulla voidaan nähdä kaverin lataukset vaikkei hänen ip-osoite olisi tiedossa. Palvelun vakoilutyökalulla voidaan luoda kaverille lähetettävä linkki ja kun kaveri klikkaa linkkiä, tulee hänen lataukset automaattisesti näkyviin sivulle.