ElisaInnokas myyntimies onnistui ylipuhumaan Tietokone-lehden Ossi Mäntylahden tilaamaan Elisa Viihteen. Tällä kertaa myyntimiehen innokkuus taisi kuitenkin koitua Elisan tappioksi, sillä Elisa Viihde saa sen verran ankaraa kritiikkiä Ossilta Tietokone-lehden blogissa.

Ossi aloittaa Elisa Viihteen kokeiluartikkelin kertomalla palvelun toimivan järkyttävän huonosti. Sen jälkeen Ossi tylyttää Elisa Viihteen digiboksia mielettömän hitaaksi ja kömpelöksi.

”Kaukosäätimellä tehtävillä toimenpiteillä viive käyttöliittymässä on yli sekunnin. Ja sekunnin viive on vielä hyvä vasteaika. Huonosti toimiessaan laitteen käyttöliittymä jumittelee pahemman kerran. Tuon tuosta kaukosäätimen painalluksiin ei reagoida millään tavalla, mutta sitten noin kymmenen sekunnin päästä värkki ottaa käsittelyyn käsittelee kymmenkunta painallusta yhdellä purskeella”, kertoo Ossi Mäntylahti.

Käyttäjille ei heru sympatiaa tai apua Elisalta, sillä digiboksin hitaus on Elisan palstan ja asiakaspalvelun mukaan tunnettu ominaisuus, ei bugi.

Seuraavaksi tylytysvuorossa ovat kanavalistaukseen liittyvät ongelmat. Elisa Viihteessä on vajaa tuhat kanavaa, mutta mistään ei näe mitkä maksukanavat ovat katsottavissa ja mitkä ovat pimeinä. Lisäksi jotkut kanavat ovat kanavalistauksessa jopa kolme kertaa, mutta vain yksi näistä kanavista lähettää oikeasti kuvaa.

”Mistään ei näe, mihin kanaviin asiakkaalla on katseluoikeudet! Ainoa tapa saada katseluoikeudet selville on kokeilla kukin vajaasta tuhannesta kanavasta käsin läpi ja kirjoittaa ylös katseluoikeuksia sisältävien kanavien numerot”, kirjoittaa Ossi punaisella ja lihavoidulla.

Myöskään kanavien järjestely suosikkilistoihin ei saa herra Mäntylahdelta ruusuja.

”Ainoa tapa hallinnoida selailtavia kanavia on mennä digiboksin asetukset-valikon kautta Suosikkeihin ja klikata kuhunkin yksittäisen kanavaan kohdalla yksitellen Näytä/Ohita/Poista. Kanavia on vajaa tuhat ja kun kukin klikkaus kestää sekunnin, operaatio on tuskaisan työläs. Jos laitteelle joutuu tekemään palautuksen tehdasasetuksiin, sama tuhannen kanavan läpikäynti käsin on edessä uudestaan.”

Ossi Mäntylahti kritisoi myös sitä, ettei Elisa Viihteellä voi tallentaa ollenkaan teräväpiirtokanavia. Myös Digilelut on kritisoinut samaa aihetta useasti, viimeksi pari viikkoa sitten.

”Tällaisenaan Elisa Viihdettä on erittäin vaikeaa suositella kenellekään”, päättää Ossi blogikirjoituksensa.