FIN-TVErittäin suosittu ilmaisia elokuvia netissä tarjonnut Fin-tv.com näyttää sulkeneen sivustonsa. Palvelun ylläpitäjät perustivat viime kesänä uuden vastaavan Nordic-tv.com -sivuston. Nordic-tv tarjoaa joitain elokuvia edelleen ilmaiseksi, mutta suurin osa elokuvista vaatii muutaman euron kuukaudessa maksavan vip-palvelun käyttämistä.

Myös Fin-tv tarjosi maksua vastaan lisää elokuvia, mutta suurin osa elokuvista oli ilmaisia. Nordic-tv:llä on tällä hetkellä luultavasti miljoonia sivulatauksia kuukaudessa ja käyttäjiä on varmasti tuhansia. Nordic-tv:n ylläpitäjät tietävät rikkovansa lakia, sillä heillä ei ole oikeuksia elokuvien esittämiseksi. Haastattelimme yhtä sivuston ylläpitäjää viime vuonna, eikä laiton toiminta tunnu haittaavan häntä millään tavalla.

Tällä hetkellä on epäselvää miksi Fin-tv.com suljettiin, mutta luultavasti syynä on ylläpidon halu pakottaa käyttäjät maksullisen Nordic-tv.comin käyttäjiksi. Viranomaisten mahdollinen vaikutus Fin-tv.comin sulkemiseen ei ole myöskään poissuljettu vaihtoehto.