AntenniValtioneuvosto on aloittanut F-kanavanipun ohjelmistolupien hakumenettelyn. Anvia sai F-kanavanipun verkkotoimiluvan huhtikuussa ja yhtiön mukaan kanavanipussa on kapasiteettia noin 37,2 Mbit/s, josta teräväpiirtokanava tarvitsee 6,3Mbit/s ja normaalilaatuinen kanava 1,5Mbit/s. F-kanavanippuun mahtuu näin ollen viisi teräväpiirtokanavaa sekä enintään neljä normaalilaatuista kanavaa.Yhden teräväpiirtokanavan sijasta voidaan lähettää neljä normaalilaatuista kanavaa.

Kanavat tullaan lähettämään käyttäen DVB-T2 -lähetystekniikkaa ja MPEG4-kuvanpakkaustekniikkaa, joten niiden katsomiseen tarvitaan uudet laitteet. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole vielä saatavilla DVB-T2 -laitteita, jotka toimisivat myös Suomessa. Myös mahdollisesti tulossa oleva Antenna Ready HD -sertifiointi tullee vaikeuttamaan laitteiden markkinoille tuloa.

Uusien kanavien ohjelmistolupien hakuaika päättyy 1.9.2010 ja luvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka. Toimilupaehtojen mukaisesti kanavien toiminta on aloitettava viimeistään 1.3.2011.