HBOHBO Nordic kertoi jo elokuussa tuovansa uuden videopalvelun Pohjoismaihin lokakuun aikana. Palvelun aloitus on kuitenkin viivästynyt ja tällä hetkellä se on saatavilla vain Ruotsissa Telian asiakkaille. HBO Nordicin hallituksen jäsen Juha-Pekka Louhelainen on kertonut verkkolehti Digitodaylle palvelun viivästymisestä. Palvelun aloituksen lykkääminen ei Louhelaisen mukaan johdu kuitenkaan teknisistä syistä.

”Tähän (viivästymiseen) on erilaisia syitä, ei ole yksittäistä tekijää. Haluamme aloittaa sitten, kun olemme täysin valmiit. Tämäntyyppistä palvelua ei ole ennen tehty”, sanoo Louhelainen.

Louhelaisen mukaan HBO ei halua käynnistää palvelua yhtä aikaa joka puolella, jottei se kuormitu liikaa. HBO Nordicin on tarkoitus aueta pian Suomessa, mutta Louhelainen ei kuitenkaan kerro palvelun käynnistymisen tarkempaa päivämäärää.

Digitodayn artikkelissa kerrotaan HBO Nordicin olevan tulossa Soneran asiakkaille. HBO on kuitenkin kertonut tänään Twitterissä useasti, että palvelu tulee saataville kaikkien operaattorien verkoissa.

Digitodayn uutisen kommenteista löytyy myös mielenkiintoisia tietoja HBO Nordicista, sillä eräs kommentoija kertoo olevansa mukana projektissa Qbrick-yhtiön kautta. Kommentin mukaan HBO Nordicia voidaan käyttää aluksi Windows ja Mac -tietokoneilla, Applen mobiililaitteilla, Android-laitteilla sekä Samsungin Smart TV -televisioilla. Ensi vuonna palvelua voidaan käyttää kommentin mukaan myös joillain muilla alustoilla.

Kommentin mukaan joidenkin Samsungin laitteiden ostajat tulevat saamaan jonkinlaisia palveluseteleitä, joilla voi maksaa HBO Nordicin kuukausimaksuja. Mahdollisesti myös Soneran asiakkaat saavat vastaavia palveluseteleitä.

HBO Nordicin kautta voidaan seurata monia sarjoja ja elokuvia. Sarjojen jaksot ovat katsottavissa vuorokauden sisällä kansainvälisen ensi-esityksen jälkeen