HDMIUuden HDMI 1.4:n määritykset on saatu valmiiksi. 1.4 versio sisältää tuen ethernetille, suuremmille resoluutioille sekä lisäksi uuden mobiililaitteille suunnatun pienemmän liittimen. Uuden standardin myötä mikä tahansa nettiin liitetty HDMI-laite voi jakaa yhteyden myös muihin HDMI-laitteisiin, kertoo HDMI-tekniikkaa hallinnoivan HDMI Licencing LLC:n johtaja Steve Venuti. Venuti myöntää, että jokin langaton ratkaisu olisi usein kätevämpi, mutta viihdelaitteissa siirrettävät datamäärät voivat olla erittäin suuria, jolloin langattomuus ei välttämättä mahdollista parasta laatua.

Määritykset esittelevät myös uuden selvästi aiempaa pienemmän liitimen, jota voisi käyttää esimerkiksi kännyköiden kanssa. Kännykkävalmistajista esimerkiksi Nokia, Sony Ericsson, Samsung ja Motorola ovat lisensoineet HDMI:n. Steve Venuti ei kuitenkaan suostunut vielä kertomaan liittimen kokoa.

Uudet määritykset mahdollistavat myös datan siirron 4096×2160 pikselin televisioille. Venuti uskoo joidenkin 1.4-määritysten mukaisten laitteiden ilmestyvän jo joulumarkkinoille, mutta vasta tammikuussa Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla tullaan näkemään todellinen laitejulkistusten vyöry.