SpotifySpotifyn käyttö mobiililaitteilla on tähän saakka vaatinut kuukausimaksun maksamista, mutta nyt myös ilmaiskäyttäjät pääsevät kuuntelemaan musiikkia mobiilina. Älypuhelinten käyttäjät voivat kuunnella tästä lähtien ilmaiseksi omien soittolistojen, seurattavien henkilöiden soittolistojen sekä yksittäisten artistien musiikkia. Kuunneltavien kappaleiden järjestystä ei voi kuitenkaan valita, vaan ne soitetaan sekoitettuna (shuffle).

Toistettavan kappaleen yli voidaan kuitenkin hyppiä kuusi kertaa tunnissa ja ilmaisversion käyttäjät joutuvat kuuntelemaan mainoksia muutaman kappaleen välein. Tablettikäyttäjät saavat käyttöönsä samat ominaisuudet, jotka löytyvät Spotifyn tietokoneversiosta.

Joissain maissa ilmaisversion käyttö on ollut rajoitettu kymmeneen tuntiin kuukaudessa, mutta The Next Webin tietojen mukaan tämäkin rajoitus on nyt poistunut.

Maksavat asiakkaat saavat edelleen kuunneltavakseen parempilaatuista musiikkia, offline kuuntelun ja tietenkin ilman mainoksia. Muutokset ovat heti käytössä Applen ja Androidin laitteissa, mutta muutosten tulosta Windows Phone -laitteisiin ei ole vielä tietoa. Vielä ei ole myöskään tiedossa tuleeko muutos myös älytelevisioihin ja muihin laitteisiin.