SpotifySpotify on vihdoin julkaissut Windows Phonelle uuden version, jolla musiikkia voidaan kuunnella myös ilman maksullista Premium-tiliä. Ilmaisen version käyttö sisältää luonnollisesti rajoituksia ja sen käyttäjät joutuvat kuuntelemaan välillä mainoksia.

Spotifyn mobiilisovelluksen ilmaisversiolla voidaan kuunnella soittolistojen kappaleita, mutta vain sekoitetussa järjestyksessä. Samoin myös artistien tai bändien kokonaisia levyjä voidaan kuunnella, mutta jälleen sekoitetussa järjestyksessä. Myös kappaleiden etsintä ja niiden lisääminen soittolistoihin onnistuu.

Spotifyn ilmaisversiolla voidaan myös valita kuunneltavaksi ennaltaluotuja soittolistoja, joista löytyy vaihtoehtoja moniin eri tilanteisiin. Myös kavereiden ja seurattujen henkilöiden soittolistoja voidaan kuunnella. Jos jokin kappale ei kiinnosta, voidaan ilmaisversiolla hyppiä kuuden kappaleen yli joka tunti.

Spotifyn uusin päivitys toimii Windows Phone 8 ja 8.1 -versioissa. Android- ja iOS-laitteet saivat ilmaisen Spotifyn jo viime vuoden joulukuussa.