MaxivisionMaxivisioniin on tullut tänään saataville uusi kauan odotettu ohjelmistopäivitys. Maxivisionin mukaan uusi ohjelmistopäivitys parantaa digiboxin käytettävyyttä ja EPG:n käytön luvataan nopeutuvan.

Testasin Maxivisionin päivitystä muutaman minuutin ajan ja mielestäni käyttöliittymä on huonontunut todella paljon aiempaan verrattuna. Laitteen ohjelmaoppaan luvataan olevan nopeampi kuin aiemmin, mutta ainakin minun testieni mukaan esimerkiksi seuraavaan päivään kelaaminen alaspäinnuolella kestää edelleen todella kauan ja myöhempien päivien ohjelmien etsiminen nuolipainikkeilla on pelkkää tuskaa. Näin ollen ainoa tapa etsiä tallennettavia ohjelmia on käyttää Maxivisionin itsepalvelukeskuksen ohjelmaopasta tietokoneella ja digiboksin EPG:n käytön voi unohtaa kokonaan.

Monien laitteen valikoiden käyttö on tuskastuttavan tahmaista. Esimerkiksi valikon tai asetusten käytössä on selkeä viive kaukosäätimen painikkeen painamisen jälkeen. Tallennelista aukesi aiemmin yhdellä DVR-napin painalluksella, mutta uuden päivityksen myötä tämä ominaisuus on poistettu. Nyt tallennelistauksen avaamiseen vaaditaan kolme painallusta (portal – nuoli oikealle – ok) ja valikoiden hidastelun vuoksi valikon avaaminen kestää useita sekunteja.

Päivitys 29.6.2012: Maxivision päivitti ohjelmistoaan hieman ja tallennelistan saa jälleen auki DVR-napilla.

Aiemmin jo tallennetut ohjelmat ja tällä hetkellä tallennettavat ohjelmat löytyivät loogisesti samasta listasta. Uuden päivityksen myötä tällä hetkellä tallentuvat ohjelmat löytyvät tallennelistaukseen tulleelta uudelta ”menossa” välilehdeltä. Uudistuksen vuoksi käyttäjän on tiedettävä onko ohjelma tallennettu aikaisemmin vai onko se tallentumassa käyttöhetkellä. Uuden ”menossa” välilehden käyttö on myös epäloogista ja vaikeampaa, kuin aiemman yhden tallennelistan käyttö.

Aiemmin kaikkien tallenteiden, myös tallentumassa olevien, listauksen avaaminen onnistui yhdellä painikkeella (DVR), mutta uuden päivityksen jälkeen tallentumassa olevien ohjelmien listauksen avaaminen vaatii kuuden painikkeen painamista (portal – nuoli oikealle – ok – nuoli oikealle (jolla valitaan ”ajastetut” välilehti) – nuoli oikealle (jolla valitaan ”menossa” välilehti) – ok). Kaiken lisäksi valikoiden hidastelun vuoksi tallentumassa olevien ohjelmien listauksen avaaminen kestää ihan liian kauan.

Myös tallenteiden poistosta on tehty vaikeaa. Aiemmin tallenteen sai poistettua listalta yksinkertaisesti painamalla punaista tai tallennuspainiketta ohjelman kohdalla. Nyt tallenteen poisto vaatii monen painikkeen painamista, sillä ensiksi täytyy avata valittuna olevan tallenteen valikko ok napilla ja sen jälkeen listalta valitaan ”poista tiedosto”.

Toivon todella, että Maxivision ymmärtää ohjelmistopäivityksen vaativan pikaista korjausta ja tuo korjauksen tarjolle nopeasti.