HDFINNetflix, HBO Nordic ja Viaplay ovat tuoneet maksulliset videopalvelut Suomeen, mutta läheskään kaikki elokuvien ja sarjojen ystävät eivät ole valmiita maksamaan näistä palveluista. Yksi vaihtoehto näille maksullisille palveluille on  HDFIN.com-palvelu, joka tarjoaa ilmaiseksi tuhansia elokuvia ja sarjojen jaksoja suomalaisilla tekstityksillä.

Päivitys 8.2.2016: Pirate Bay ja muut torrent-sivustot mahdollistavat nyt elokuvien ja sarjojen katsomisen suoraan selaimella.

Päivitys 28.1.2016: HDFIN on suljettu, mutta Leijona TV tarjoaa ilmaisia elokuvia suomenkielisillä tekstityksillä.

Ilmaisia elokuvia tarjoavan HDFIN-palvelun ylläpitäjät toimivat tietenkin laittomasti, sillä heillä ei ole elokuvien ja sarjojen esitysoikeuksia. Palvelun käyttäjät sen sijaan voivat käyttää palvelua huoleti, sillä sen käyttö on laillista. Suomen lain mukaan esimerkiksi videoista ei saa tehdä kopioita omalle koneelle, mutta HDFIN-palvelun kaltaisia palveluita käytettäessä videot suoratoistetaan, eikä niistä synny kopiota omalle koneelle.

HDFIN-palvelun omistajat ovat aiemmin ylläpitäneet vastaavia suosittuja elokuvasivustoja nimeltä Fin-tv.com ja Nordic-tv.com. Esimerkiksi Fin-tv:stä katsottiin pari vuotta sitten kymmeniä tuhansia elokuvia päivittäin. Digilelut kyseli viime vuonna Nordic-tv:n ylläpitäjilta muun muassa pelottaako poliisit heitä.

”Heh, eihän se paljoa pelota, uskon olevani lähiaikoina kamarilla kuulusteltavana”, sanoi yksi ylläpitäjistä. Poliisit ova tutkineet ainakin Fin-tv:n toimia, mutta uusinta HDFIN-palvelua ei tutkita tällä hetkellä.

”Suomen nykylainsäädäntö ei ole ajan tasalla. Jos ylläpitäjiä tai palvelun omistajia ei tunneta, heitä on vaikea saada vastuuseen. Asiaa vaikeuttaa selvästi, jos pääylläpitäjät eivät toimi Suomesta käsin”, sanoo Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

”Jos löydämme jotain, millä pystymme kohdistamaan esitutkinnallisia toimenpiteitä johonkin yksityishenkilöön, olemme valmiita toimimaan heti”, sanoo puolestaan Helsingin poliisin rikostarkastaja Jukkapekka Risu.

Päivitys 14.3.2013: HDFIN.com muutti elokuvat maksullisiksi.