Iltalehti digiIltalehti lupasi kolme viikkoa sitten etsiä vastaukset kodin viihde-elektroniikkaa koskeviin kysymyksiin, joten päätin kokeilla palvelun toimivuutta. Lähetin Iltalehden digigurulle kysymyksen, jolla ajattelin testata palvelun vastauksien laadukkuutta.

Hei, kertoisitteko mitä vaihtoehtoja löytyy kun haluan tallentaa vähintään kahta TV-ohjelmaa samaan aikaan ja ajastukset täytyisi tehdä automaattisesti hakusanojen avulla. Hakusanoja täytyisi olla mahdollista antaa kymmeniä.

Jos esimerkiksi antaisin hakusanan ”Myytinmurtajat”, tallentaisi laite automaattisesti tästä lähtien kaikki myytinmurtajat-ohjelman jaksot.

Millä digibokseilla tai iptv-laitteilla tämä onnistuisi?

Terveisin, Jani

Digiguru ei löytänyt yhtään myynnissä olevaa digiboksia, jolla voi tallentaa ohjelmia automaattisesti hakusanojen avulla. Tietoahan ei toki löydykään suoraan digiboksien valmistajien nettisivuilta, varsinkaan kun ominaisuuden joutuu useimmiten asentamaan boksiin erillisenä sovelluksena.

Suomessa yleisesti myytävistä bokseista automaattisen hakusana-ajastuksen voi asentaa Topfieldin digibokseihin, poislukien CRC-2400 -malli. Hakusana-ajastuksen voi tehdä monilla Topfieldin lisäohjelmilla (TAPeilla), joista suomalaisten keskuudessa suosituin taitaa nykyään olla suomalainen PlasmaEPG.

Hakusanojen avulla tapahtuva automaattinen ajastus onnistuu myös Dreambox-digibokseilla, joita voi ostaa vain parista suomalaisesta nettikaupasta tai suoraan Saksasta.

Digiguru osasi ehdottaa paria IPTV-palvelua, joista löytyy automaattinen hakusanatallennus. Itse en ole päässyt testaamaan Elisa Viihteen hakusanoja, mutta Maxivisionin käyttöönottoa harkitsin vakavasti helmikuussa. Ikävä kyllä Maxivisionin tallenteiden heikko laatu sai minut palauttamaan Maxivisionin takaisin ja jatkamaan tallenteluita Topfieldin digiboksin kanssa.