Mobiili-TVD-kanavanipussa toiminut DVB-H -tekniikan mobiilitelevisio kuopataan Suomessa ja tilalle otetaan DVB-T2 -tekniikka. Valtioneuvosto edellyttää kanavanipun säilyvän edelleen mobiilitelevision käytössä, joten sen kanavien täytyy näkyä tavallisten televisioiden lisäksi myös mobiililaitteilla.

Tällä hetkellä DVB-T2 -laitteita ei ole vielä kovinkaan paljon saatavilla, eikä varsinkaan mobiilina. Aika näyttää tulevatko kanavanipun kanavat olemaan pienen resoluution kanavia, vai täytetäänkö se HD-kanavilla. Ainakin johtaja Jaakko Harno Digiasta suunnittelee teräväpiirtomateriaalin tarjoamista D-kanavanipun kautta.

”Digitan uuden verkon sisältö onkin suunnattu kännyköiden lisäksi kannettaville päätelaitteille kuten kannettaville tietokoneille, tabletti-PC:eille ja iPadeille. Näin voimme uudella ja modernilla tavalla tuoda liikkuvaa ja jopa teräväpiirtotasoista sisältöä nykyaikaisen kuluttajan liikkuvaan elämäntapaan”, kertoo Harno.

Digitan D-kanavanipun toimilupa on voimassa vuoteen 2026 saakka. Kanavanipun piirissä on nyt noin 40 prosenttia suomalaisista. Verkko kattaa pääkaupunkiseudun, Turun, Tampereen, Lahden ja Oulun alueet sekä Salon keskustan.