JääkiekkoJääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina toukokuun 3. päivä ja MTV3 myy MTV3 Total kanavapakettia, jota kautta voi seurata kaikki kisojen ottelut. Kaikki ottelut voi katsoa kuitenkin myös ilmaiseksi, kunhan viitsii nähdä hieman vaivaa. Ilmaiskatselu on kaiken lisäksi laillista.

Viime vuonna MTV Media piti ilmaiskatselua varastamisena, mutta esimerkiksi Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) mukaan ilmaiskatsoja ei rikkonut lakia.

Viime vuonna kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF näytti kaikki ottelut YouTube-kanavansa kautta ja sama toiminta tullee toivottavasti jatkumaan tänäkin vuonna. IIHF kuitenkin esti joidenkin maiden käyttäjiä näkemästä otteluita ja myös suomalaisten pääsy otteluvideoihin oli estetty. Videoita pystyi kuitenkin katsomaan esimerkiksi käyttämällä Firefoxissa toimivaa YouTube Unblocker -lisäosaa. Myös muille selaimille on tehty vastaavia lisäosia. YouTuben maarajoituksen voi myös kiertää esimerkiksi käyttämällä jotain ulkomaalaista välityspalvelinta, joita löytyy esimerkiksi tältä listalta.

IIHF päätti kuitenkin viime vuonna viivästää YouTuben kautta näytettäviä otteluvideoita 30 minuuttia. Tämän toivottiin vähentävän maarajoitusten kiertämistä ja tuovan enemmän katsojia maksullisille kanaville.

Monet tahot toivovat suomalaisten maksavan lätkän MM-kisojen seuraamisesta, mutta jääkiekon MM-kisojen seuraaminen maksukanavilta ei onnistunut täysin ilman ongelmia viime vuonna. Esimerkiksi Elisa Viihteen kautta katsotut pelit pätkivät pahasti otteluiden aikana, jonka vuoksi Elisa kehotti asiakkaitaan katsomaan ottelut vasta myöhemmin tallenteilta. Myös monet IPTV-asiakkaat joutuivat pettymään, sillä maksullinen MM-kiekko 24/7 kanava näkyi yksinoikeussopimuksen vuoksi vain Elisa Viihteen kautta. MM-kiekko 24/7 kanavaa mainostettiin kuitenkin laajasti, eikä missään kerrottu Elisan yksinoikeussopimuksesta. Tämän vuoksi muun muassa monet Soneran, Lumotv:n ja Maxivisionin IPTV-asiakkaat hankkivat kanavapaketin turhaan.