PiratismiTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 23% 15-24 vuotiaista nuorista ja 18% 25-34 vuotiaista netin käyttäjistä lataa laittomia tiedostoja. Laiton lataaminen on kuitenkin vähentynyt verrattuna viime vuoteen.

Kyselyn mukaan naisista 81% ja miehistä 72% ovat sitä mieltä, että musiikin, elokuvien, sähköisten kirjojen ja pelien laiton lataaminen ei ole hyväksyttävää. Vanhempien vastaajien mielestä laiton lataaminen ei ole niin hyväksyttävää, kuin nuorten mielestä. Yli 35 vuotiaista vastaajista 81,5% ei hyväksy laitonta lataamista, kun alle 35 vuotiaista vastaava luku on vain 64,5%.

Tutkimuksen mukaan laillisten nettikauppojen ja – palveluiden käyttö on lisääntynyt viime vuodesta. Alle 35 vuotiaista vastaajista noin 70% tuntee laillisia nettikauppoja sekä -palveluita. Kaikkien vastaajien vastaava luku on silti vain 41%. Eniten käytettyjä palveluita ovat Spotify (63% vastaajista, joille nettikaupat ja -palvelut ovat tuttuja), NetAnttila (39%), iTunes (38%) ja Nokia Ovi Musiikki (25%). Elokuvapalvelu Voddlerilla vastaava luku on 14%.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi helmikuun lopussa 1005 henkilöä.