FoxMuutamilla keskustelualueilla on mietitty mitkä FOX HD -kanavan ohjelmat lähetetään aitona teräväpiirtona. Foxilta saamamme tiedon mukaan lähes kaikki FOX HD -kanavan ohjelmat lähetetään aitona teräväpiirtona ja poikkeuksen tekevät vain vanhemmat ohjelmat. Esimerkiksi vanhat sarjat kuten Ally McBeal, Family Guy sekä American Dad ja vanhemmat elokuvat eivät ole aitoa teräväpiirtoa. Tätä tietoa ei kuitenkaan ole saatavissa Foxin nettisivujen kautta.

Myös muiden HD-kanavien aitojen teräväpiirto-ohjelmien selvittäminen on vaikeaa. Yle julkaisi aiemmin listaa aidoista teräväpiirto-ohjelmistaan HD-sivullaan, mutta nyt lista on poistettu. Näinollen Yle ei enää kerro missään mitkä ohjelmat esitetään aitona teräväpiirtona.

MTV3 sen sijaan yrittää kertoa MTV3 HD -kanavan teräväpiirto-ohjelmat tv-oppaassaan, mutta opas ei kuitenkaan kerro HD-ohjelmia oikein. MTV3:n tv-oppaan yläreunasta voi valita HD-valintalaatikon, jolloin sen pitäisi merkitä HD-ohjelmat ohjelmalistauksessa. Joidenkin ohjelmien kohdalla tämä toimii oikein, muttei läheskään kaikkien ohjelmien kohdalla. HD-valinta merkitsee myös surkuhupaisesti monet Subin ja Ava-kanavan ohjelmat aidoksi teräväpiirroksi.

Nelonen listaa kolme teräväpiirto-ohjelmaa omalla HD-sivullaan. Mistään ei kuitenkaan käy ilmi ovatko kyseiset ohjelmat ainoat Nelonen HD -kanavan aidosti teräväpiirtoiset ohjelmat. Nelosen kolmen ohjelman listauksessa on myös tällä hetkellä jo loppuneita sarjoja, kuten Tuuri ja Junior MasterChef.