PiratismiTutkijat ovat löytäneet keinon selvittää laittomia torrent-tiedostoja lataavien henkilöiden ip-osoitteet Skypen avulla. Skypessä olevan haavoittuvuuden avulla voidaan selvittää huomaamatta tietokoneen ip-osoite, jonka jälkeen käyttäjän torrent-lataukset saadaan selville BitTorrentin DHT-verkosta.

Tutkijat selvittivät testeissään kymmenien tuhansien käyttäjien ip-osoitteet, joiden avulla he selvittivät neljänsadan käyttäjän torrent-lataukset. Tutkijoiden mukaan jotkut käyttäjät jakavat tietojensa joukossa muun muassa nimensä ja osoitteensa, joiden perusteella esimerkiksi laittomasta latauksesta epäiltyjen henkilötiedot saadaan selvitettyä todella helposti.

Tutkijoiden mukaan haavoittuvuus mahdollistaa myös esimerkiksi laittomia latauksia harrastavien julkkisten tai politiikoiden joutumisen kiristäjien hampaisiin.

Tutkijat ovat ilmoittaneet Skypelle aukosta jo lähes vuosi sitten, mutta ongelmalle ei ole vieläkään tehty mitään. Ip-osoitteiden kalastelua Skypen kautta ei voida estää tällä hetkellä edes ohjelman tietoturva-asetuksia muuttamalla.