MTV3MTV Oy on käynnistänyt yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on varmistaa tulevaisuuden kilpailukyky. Yt-neuvottelut on aloitettu markkinatilanteen voimakkaiden muutosten vuoksi. MTV:n arvioiden mukaan mahdolliset vähennykset koskevat noin 80 henkilötyövuotta.

MTV:n strategiana on säilyttää markkinajohtajuus nykyisissä ydinliiketoiminnoissa ja varmistaa, että yhtiö saavuttaa markkinajohtajuuden myös uusissa kuluttajalähtöisissä sähköisen median palveluissa. Yhtiön ydinliiketoimintoja ovat mainosrahoitteinen televisiotoiminta, maksutelevisioliiketoiminta sekä verkkoliiketoiminta.

Yhä useampi television katsoja jättää mainokset katsomatta, joten on hieman nurinkurista panostaa edelleen voimakkaasti mainoksiin. MTV on myös päättänyt vastustaa television katselun muutosta, eikä se halua tehdä yhteistyötä tulevaisuuden palveluiden, kuten esimerkiksi Netflixin, kanssa. Kenties yhtiössä toivotaan mainosten ja vanhanaikaisten maksukanavapakettien pitävän yhtiön tulot plussan puolella, vaikka katselijoiden käytöstavat menevät täysin toiseen suuntaan.

Esimerkiksi yhteistyö Netflixin kanssa ei ole minkäänlainen vaihtoehto MTV:lle. MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko on ilmoittanut, ettei yhtiö tule tekemään yhteistyötä Suomeen piakkoin tulevan Netflixin kanssa. ”Emme tule antamaan heille yhtään sympatiapistettä vaan potkitaan munille niin paljon kuin pystytään”, sanoi Rotko elokuussa.

MTV ei itse asiassa edes tiedä miten Netflix toimii ja yhtiössä luullaankin Netflixin olevan jonkinlainen pienillä ruuduilla toimiva kilpailija. ”Toki Netflix on kansainvälinen ja varteenotettava toimija. Pääasiassa se toimii kuitenkin pienellä ruudulla esimerkiksi tabletilla, enkä koe siitä välitöntä uhkaa”, on MTV Median internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jorma Härkönen sanonut.

Netflix on kuitenkin paljon muutakin, sillä sen sisältöä voidaan katsoa muun muassa suoraan älytelevisioissa toimivilla sovelluksilla, Blu-ray -soittimilla, pelikonsoleilla, mobiililaitteilla sekä tietenkin tietokoneella.

Outoa toimintaa on myös se, ettei MTV salli maksukanaviensa tallennusta IPTV-palveluilla. Esimerkiksi allekirjoittanut jättää tällaiset maksukanavat hankkimatta Maxivisionin kautta.