PiratismiRobinin Koodi albumi julkaistiin helmikuun 22. päivä, mutta se ilmestyi ladattavaksi Pirate Bayn kautta jo kaksi päivää aikaisemmin. Teosto ja Musiikintuottajat-IFPI Finland ry pyysivät oikeudelta lupaa hankkia albumin jakajien ja lataajien tiedot Elisalta ja TeliaSoneralta. Helsingin käräjäoikeuden mukaan pyyntö täyttää tekijänoikeuslain edellyttämän yksittäistapauksen tunnusmerkit, joten Elisa ja TeliaSonera määrättiin luovuttamaan albumin jakajien ja lataajien yhteystiedot Teosto ry:lle.

Robinin levyä jaettiin ja ladattiin helmikuussa 82 suomalaisesta ip-osoitteesta ja nyt oikeuden päätöksellä 34 Soneran ja 30 Elisan asiakasta on vaarassa saada rikosoikeudellisia seuraamuksia tai korvausseuraamuksia. Suurimmissa ongelmissa on luultavasti se henkilö, joka on jakanut Robinin albumin ensimmäisenä Pirate Bayhyn. Muiden operaattorien asiakkaiden yhteystietojen luovuttamisesta  Teosto ry:lle ei ole vielä tehty päätöstä.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan on uskottavaa, että Robinin albumin lataus ja jakaminen Pirate Bayn kautta aiheutti hakijoille ja artistille huomattavaa taloudellista vahinkoa. Soneralla ei ollut asiasta mitään lausuttavaa oikeudelle ja Elisa kertoi suostuvansa yhteystietojen luovuttamiseen. Elisa ei tosin vielä tiedä onko yhteystietojen selvittäminen teknisesti mahdollista.

Vielä on epäselvää miten Elisan asiakkaiden latailut on saatu selville, sillä Elisa on estänyt tammikuusta lähtien Pirate Bayn käytön Helsingin käräjäoikeuden päätöksen vuoksi.