TVMTV3, Nelonen ja TV5 ovat saaneet Viestintävirastolta huomautuksen liiallisesta mainonnasta. Viestintäviraston mukaan kanavat ovat näyttäneet mainoksia yli 12 minuuttia tunnissa, mikä on lain sallima raja. Viestintäviraston mukaan MTV3 ylitti lain salliman mainosajan noin 90 prosentissa ohjelmistaan, TV5  hieman harvemmin ja Nelonen ylitti sallitun mainosajan noin 70 prosentissa ohjelmistaan. Viestintävirasto ei selvittänyt muiden kanavien mainosten pituuksia.

Viestintäviraston mukaan mainoksiksi lasketaan myös mainoksia erottavat mustat kuvat ja sponsorien logoja sisältävät ohjelmaesittelyt. MTV3 ja Nelonen ovat kuitenkin eri mieltä ja ne ovatkin valittaneet huomautuksesta hallinto-oikeuteen. Viestintävirasto mittasi mainosten pituuksia seitsemänä päivänä parhaaseen katseluaikaan viime vuonna.

Mainoksien pituuksia koskeva laki muuttui vuoden 2010 alussa. Lakimuutoksen jälkeen mainoksia voidaan esittää useammin, mutta mainosten kokonaispituus pysyi 12 minuutissa tunnissa. Elokuvissa voi olla nykyään yksi mainoskatko puolen tunnin välein. Muissa ohjelmissa mainoksia voi olla useammin, mutta kuitenkin enintään 12 minuuttia tunnissa.