MaxivisionMaxivision kertoi pari kuukautta sitten ylpeänä uusista ominaisuuksista, joiden luvattiin tuovan entistä nopeamman, joustavamman ja monipuolisemman Maxivision-palvelun. Palvelun kerrottiin olevan poissa käytöstä uudistustöiden vuoksi joulukuun ensimmäisenä päivänä klo 8 – 17.

Nyt on menossa viides Maxivisionin uudistusten jälkeinen päivä, eikä palvelu toimi vieläkään läheskään kunnolla. Maxivisionin Facebook-sivuilla olevien käyttäjien kommenttien mukaan joidenkin käyttäjien tallenteet eivät toimi vieläkään ja myös televisiokanavat pätkivät edelleen. Myös esimerkiksi maksetut kaanvapaketit ovat kadonneet joiltain käyttäjiltä.

Myöskään esimerkiksi tekstitykset ovat muuttuneet huonommiksi, sillä osaa tekstityksistä ei näytetä ja joskus tekstitys saattaa olla katkennut keskeltä televisioruutua ja jopa keskeltä kirjainta. Maxivisionilla voidaan ajastaa ohjelmia myös netin kautta, mutta näin tehdyt tallennukset ilmestyvät boksiin vasta, kun laitteen virtajohdon on irrottanut hetkeksi ja käynnistänyt laitteen uudelleen. Uudelleenkäynnistys kestää joka kerta näin tehtynä useita minuutteja.

Soitin aiemmin tänään Maxivisionin puhelinpalveluun selvittääkseni muutamia asioita ja jonotusaika oli yli kaksikymmentä minuuttia. Asiakaspalvelu kertoi muun muassa, että automaattisesi hakusanojen avulla tehtävät ajastukset eivät edelleenkään toimi, eikä Maxivisionilla ole tietoa päivästä tai kellonajasta jolloin automaattiajastukset alkavat jälleen toimia.

Maxivisionin päivityksen jälkeen laite jatkaa televisiokuvan vastaanottamista myös ollessaan standby-tilassa. Tämän vuoksi kodin verkkoyhteys hidastuu 6-8 megaa, vaikkei televisiota edes katsota. Tämä ja monet muut ongelmat ovat Maxivisionin tiedossa ja he yrittävät saada palvelun käyttökelpoiseksi mitä pikimmin.

Maxivisionin uudistuksen luvattiin parantavan monia laitteen toimintoja, mutta toisin kävi. Esimerkiksi uusimman tallennuksen etsiminen tallennelistauksesta vaatii lähes 20 kaukosäätimen napin painallusta. Tämä johtuu siitä, että tallennelistauksen avaus vaatii jopa neljä napinpainallusta ja sen jälkeen tallennelistalla on ensiksi tulevia ajastuksia ja vasta niiden jälkeen löytyvät tallennukset. Tallennelistassa ei myöskään näy enää kuin yksi ohjelma kerrallaan, joten halutun tallenteen löytäminen on paljon vaikeampaa, kuin aiemmin.

Myös esimerkiksi kuvakelaus on poistunut kokonaan ja hyppynapit ovat muuttuneet huonommiksi. Nyt laitteella voi tehdä eripituisia hyppyjä, mutta hyppyjen pituuksien valinta vaatii useita kaukosäätimen napin painalluksia, eikä hypyn jälkeen näytetä ohjelman senhetkistä kuvaa ollenkaan. Kuvan saa näkymään painamalla vielä kerran ok nappia. Jos mainoksien ohi ei päästy hypyillä, niin jälleen painetaan useaa nappia ja lisäksi ok nappia, jotta nähdään joko nyt ollaan päästy mainosten ohi.

Aiemmin Maxivisionilla pystyi aloittamaan menossa olevan tallennuksen katselun alusta, mutta myös tämä ominaisuus on nyt kadonnut. Maxivision on kuitenkin luvanut piakkoin palauttaa mahdollisuuden aloittaa menossa olevan tallenteen katselun alusta. Maxivision on luvannut myös muita käyttöliittymäparannuksia tulevaisuudessa, mutta vielä on pitkä matka takaisin edes siihen tilanteeseen missä oltiin ennen muutoksia. Ja vielä pidempi matka on Maxivisionin lupaamaan entistä nopempaan, joustavampaan ja monipuolisempaan palveluun. Aika näyttää moniko Maxivisionin asiakkaista on valmis odottamaan…