MininovaMininova on käynyt oikeutta tekijänoikeusjärjestö BREINiä vastaan ja nyt Hollannin oikeuslaitos on määrännyt Mininovan poistamaan palvelustaan kaikki tekijänoikeuksia rikkovat torrent-tiedostot. Sivustolla on kolme kuukautta aikaa poistaa tiedostot, jonka jälkeen sitä voidaan sakottaa 1 000 eurolla per luvaton torrent-tiedostosto. Rangaistuksen maksimikatoksi on määrätty viisi miljoonaa euroa.

Mininova on poistanut laittomia torrentteja tekijänoikeuden haltijoiden pyynnöstä, mutta tämä ei ollut oikeuden mukaan riittävän tehokas keino suojata tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia. Mininova yritti puolustautua sanomalla torrenttien suodatuksen olevan liian vaikeaa. Tämä ei kuitenkaan auttanut, koska Mininova suodattaa jo nyt aikuisviihdetorrentit pois palvelustaan.

Mininova otti toukokuussa käyttöön torrenttien automaattisen suodatuksen, mutta oikeus ei ottanut tähän järjestelmään lainkaan kantaa.

Mininovalla on kolme kuukautta aikaa valittaa tuomiosta, mutta sivuston perustaja Erik Dubbelboer ei vielä osannut sanoa aikooko hän valittaa tuomiosta.