NetflixNetflix ja Walt Disney Studios ovat sopineet yhteistyöstä, jonka johdosta Netflix saa yksioikeuden Disneyn sekä Walt Disney Animation Studiosin, Pixarin, Marvelin ja Disneynaturen uusiin elokuviin. Netflix on tunnettu siitä, että sen tarjonnassa on yleensä vain hieman vanhempia elokuvia ja sarjoja. Uusi yhteistyö kertoo kuitenkin Netflixin tavoitteista saada tuoreimpia elokuva tarjontaansa.

Yhteistyön johdosta Netflix tulee saamaan Disneyn uudet elokuvat tarjontaansa noin seitsemän kuukautta teatteriesitysten jälkeen. Netflixin yksioikeus Disneyn uusiin elokuviin alkaa kuitenkin vasta vuonna 2016. Netflix tuo jo ensi vuonna katsottavaksi Disneyn suoraan DVD:lle julkaisemia uusia elokuvia ja Dumbon sekä Pocahontasin kaltaiset vanhemmat elokuvat lisätään Netflixin tarjontaan saman tien.

Netflixin ja Disneyksen sopimuksen hintaa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta arvioiden mukaan Netflix saattaa maksaa Disneylle vuosittain jopa 300 miljoonaa dollaria (noin 230 miljoonaa euroa).

Netflix on yleensä saanut sovittua esitysoikeuksista vain paikallisesti, joten palvelulla on esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kanadassa, Britanniassa ja Suomessa erilaiset esitysoikeudet. Netflixin ja Disneyn nyt solmima sopimus kattaa esitysoikeudet vain Yhdysvalloissa.