JalkapalloJalkapallon MM-kisat alkavat torstaina, mutta et kai aio katsoa pelejä normaalista televisiosta? Sonyn uusissa televisioissa on mukana ominaisuus, joka lisää jalkapallo-otteluihin aiemmin tallennettua katsomopauhua ja Samsungin televisio yrittää parantaa jalkapallon katselua muilla keinoin.

”Ne äänet on testattu ja äänitetty ihan oikeilla stadioneilla viime kesänä. Kävimme useammalla stadionilla Brasiliassa niitä äänittämässä. Paremmasta äänestä tulee parempi tunnelma”, sanoo Sony Europen Mika Ilves.

Sonyn televisioiden jalkapallotila lisää myös värikylläisyyttä ja kirkkautta. Samsungin uusien televisioiden kaukosäätimissä on jopa erityinen jalkapallo-painike, millä laitteen saa menemään jalkapallotilaan. Jalkapallotilassa pelikentän nurmi on vihreämpi ja pelaajien asut kirkkaampia. Sonyn ja Samsungin jalkapallotilojen kuvaa on kuitenkin kritisoitu ja Sonyn mukaan värien runsaus ja liioittelu onkin eteläeurooppalaisten tosifanien mieleen, eivätkä esimerkiksi suomalaiset innostu niistä.

Myös Samsungin televisiot lisäävät ääneen avarampaa puhkua jalkapallotilassa. Samsung osaa myös merkitä suosikiksi meteliä aiheuttavia kohtia, kuten maaleja. Tällöin ulkoiselle kiintolevylle tallennettavan ottelun maaleja ja muita vastaavia tilanteita voidaan helposti katsella uudestaan tai suurentaa sekä hidastaa.

Suuret urheilutapahtumat lisäävät myös televisioiden kokoja. Esimerkiksi viisi vuotta sitten yleisin television koko oli 32-tuumaa, mutta nykyään kotiin kannetaan useimmiten 47-55-tuumainen televisio.

Yle Areena on myös panostanut jalkapallon MM-kisoihin, sillä se tarjoaa jokaisesta pelistä kolme ylimääräistä lähetystä. Normaalilähetyksen lisäksi mobiililaitteilla voidaan katsoa yläviistosta kuvattua taktiikkanäkymää sekä molempien joukkueiden tähtipelaajia seuraavia lähetyksiä.