Mobiili-TVMobiilitelevisiolähetykset alkoivat jo pari vuotta sitten Suomessa, mutta käyttö on edelleen erittäin vähäistä. Tarkkoja katsojamääriä ei tiedetä, mutta Finnpanelin tutkimuksen perustella mobiilitelevision katselemiseen tarvittava kännykkä löytyy vain noin 16 000 taloudesta, kertoo Digitan liiketoimintajohtaja Marianne Hynninen.

Tällä hetkellä mobiilitelevisiosta voi katsella YLE TV1:n ja YLE TV2:n kotimaisia ohjelmia sekä MTV3 ja The Voice -kanavia. ”Tv-yhtiöt eivät halunneet maksaa jakelusta ennen kuin mobiili-tv on yleistynyt. Teleoperaattorit puolestaan tuntuvat odottavan, että joku muu aloittaa ensin. Kukaanhan ei voi olla varma, että suomalaiset ostavat tätä palvelua”, kertoo Hynninen. Hynnisen mukaan operaattoreiden kanssa kuitenkin neuvotellaan ja mobiilitelevisio voidaan kaupallistaa ehkä jo syksyllä.

Suomalaisten arvioidaan olevan valmiita maksamaan mobiilitelevisiosta 5-10 euroa kuukaudessa sekä hieman lisää maksu-tv -lähetyksistä. Kansainvälisten tutkimusten mukaan mobiilitelevisiosta katsellaan samoja kanavia, kuin normaalistakin televisiosta.