NelonenNelonen Median Jim-, Liv- ja Hero-kanavat sekä MTV:n Ava ovat vaarassa kadota DNA:n ja Soneran kaapeliverkoista. DNA:n kaapeliverkkoon kuuluu kaikkiaan yli 600 000 taloutta ja Soneran verkossa on 500 000 kaapelitaloutta.

Alun perin kanavien näkymisen piti loppua jo ensi viikon tiistaina, mutta nyt Nelonen on jatkanut kaapelioperaattoreiden lupaa jakaa Jim-, Liv- ja Hero-kanavia toukokuun 16. päivään saakka.

Ongelman juuret juontavat Kopiostoon, joka haluaa kaapelijakelusta lisää tekijänoikeusmaksuja, sillä vuonna 2015 voimaan tulleen lain mukaan kaapelijakelu katsotaan ohjelmien uudelleen lähettämiseksi ja Kopiosta haluaa saada siitä erillisen korvauksen.

”Tv-katsojat ovat joutumassa neuvottelujen keskellä sijaiskärsijöiksi. Meidän tärkeimpänä tavoitteenamme on varmistaa keskeytymätön palvelu katsojille ja saada asia ratkaistua neuvotteluteitse. Mitään tiukkaa aikarajaa tälle ei ole”, kommentoi Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Lassi Tasajärvi.

Nelonen Median mukaan uusi maksu olisi perusteeton, sillä tv-yhtiö on jo kertaalleen maksanut ohjelmien tuotannon kustannukset kotimaisille tuotantoyhtiöille ja jakeluoikeuksista ulkomaisten ohjelmien myyjille. Asiasta on Tasajärven mukaan olemassa myös eurooppalaisia ennakkopäätöksiä.