NetflixNetflix ilmoitti elokuussa tuovansa videopalvelunsa Suomeen, Ruotsiin, Norjaan sekä Tanskaan tämän vuoden loppuun mennessä. Netflix avattiinkin tämän viikon maanantaina Ruotsissa, tiistaina Tanskassa sekä tänään keskiviikkona Norjassa. Ilmeisesti viimeiseksi avataan Suomen Netflix huomenna torstaina, sillä Netflix on kertonut tämän viikon olevan palvelun pohjoismaiden avajaisviikko.

Netflix maksaa Ruotsissa ja Tanskassa 79 kruunua kuukaudessa, joten palvelu tullee maksamaan Suomessakin noin kymmenen euroa kuukaudessa. Ensimmäisen kuukauden palvelua voi testata ilmaiseksi ja ainakin Ruotsissa sekä Tanskassa Spotifyn premium-käyttäjät voivat yhtiöiden yhteistyön ansiosta käyttää Netflixiä ilmaiseksi koko loppuvuoden ajan.

Netflix tulee tarjoamaan myös pohjoismaista sisältöä, sillä se on solminut yhteistyösopimuksia joidenkin pohjoismaisten jakeluyhtiöiden kanssa. Netflix tulee esittämään esimerkiksi Nordisk Filmin ja Scanboxin videoita. Mahdollisista suomalaisista yhteistyökumppaneista kuullaan luultavasti enemmän huomenna torstaina.

Suomalaiset televisioyhtiöt eivät ole halukkaita tekemään yhteistyötä Netflixin kanssa, sillä esimerkiksi MTV, Nelonen ja Yle ovat ilmoittaneet etteivät he tule antamaan sisältöjään Netflixin palveluun. Suomalaiset yhtiöt eivät myöskään tunnu edes tietävän miten Netflix toimii.

Netflixin avulla voidaan katsella monia sarjoja sekä elokuvia ja monet ohjelmista on katseltavissa normaalitarkkuuden lisäksi teräväpiirtotarkkuudella. Netflixiä voi käyttää monilla älytelevisioilla, Blu-ray -soittimilla, pelikonsoleilla, mobiililaitteilla, mediatoistimilla sekä Windows- ja Mac-tietokoneilla. Hieman lisätietoa Netflixistä löytyy Digilelujen HBO Nordicin ja Netflixin vertailuartikkelista.