NokiaNokia julkaisi pari päivää sitten uuden Nokia TV -sovelluksen Lumia-puhelimille. Sovelluksesta veikkailtiin jopa läpimurtosovellusta, jonka avulla Nokia pääsee vihdoin mukaan kännykkätaisteluun. Ikävä kyllä Nokia TV -sovellus on kuitenkin kaikkea muuta kuin läpimurtosovellus.

Nokia TV:llä voi katsella Yle Areenan, MTV:n Katsomon, Nelosen Ruutu-palvelun, UrhoTV:n ja The Voicen ohjelmia WLANin tai 3G-yhteyden kautta. Sovelluksen tarjonnan luvataan lisääntyvän tulevaisuudessa uusien kotimaisiten ja ulkomaisten ohjelmien tarjoajien sisällöllä.

Nokia TV:n sisältöä voi selata palveluittain, eikä kaikkien palveluiden sisältöä voida selailla tai hakea yhdestä paikasta. Lisäksi jokaisen palvelun ohjelmia selaillaan ja haetaan hieman eri tavoin. Esimerkiksi Katsomosta voidaan hakea ohjelmia myös kanavan mukaan, mutta Ruutu-palvelussa ei ole vastaavaa mahdollisuutta.

Nokia TV:llä ei voi katsella suoria lähetyksiä ja esimerkiksi Yle Areenan uusimmat lähetykset ovat kolmisen tuntia vanhoja. Palvelun tarjonta on myöskin useasti aika heikkoa. Esimerkiksi UrhoTV tarjoaa palvelun kautta katsottavaksi kaksi ja puoli kuukautta vanhaa Saipa – Lukko -jääkiekko-ottelua. Myös muun muassa The Voicen ja Katsomon kautta näkyvien MTV3 MAXin ja Canal+ Urheilun ohjelmatarjonta on suppea.

Muun muassa monet Hollywood-sarjat on poistettu Nokia TV -palvelusta tekijänoikeussyiden vuoksi, mutta monien muiden ohjelmien puuttumisen syitä voidaan vain arvailla. Nokia TV:n tarjoamien ohjelmien suppean määrän lisäksi joidenkin ohjelmien toistaminen ei aina onnistu.

Ainakin Katsomon ohjelmissa esitetään myös mainoksia, jotka saavat ainakin allekirjoittaneen lopettamaan lyhyiden ohjelmien katsomisen, ennen kuin ne ovat edes alkaneet.

Nokia TV löytyy esiasennettuna Lumia 900 -mallista ja on ladattavissa ilmaiseksi muihin Lumia-malleihin. Poikkeuksen tekee Lumia 610, millä sovellusta ei voi käyttää ollenkaan.