ElokuvaNordic-tv.com tarjoaa tällä hetkellä satoja elokuvia ilmaiseksi suomenkielisillä tekstityksillä. Uusi elokuvapalvelu tulee tulevaisuudessa korvaamaan todella suositun Fin-tv.com -elokuvapalvelun. Fin-tv.comiin ei enää lisätä uusia elokuvia ja molempien palveluiden takaa löytyy nykyään Suomessa asuvat omistajat.

Nordic tv:n elokuvien katselu on tällä hetkellä ilmaista, mutta katselusta on tulossa tulevaisuudessa maksullista. Kuukausittaiseksi hinnaksi on suunniteltu viimeisimmän tiedon mukaan 2,5 euroa. Digilelut kyseli Nordic-tv:n ja Fin-tv:n ylläpitäjiltä lisätietoja sivustoista.

Nordic-tv:n omistaa kaksi henkilöä, joita auttelee kolmas henkilö ja he kaikki asuvat Suomessa. Emme kuitenkaan tiedä ovatko he kaikki suomalaisia, mutta sähköpostiosoitteen perusteella ainakin yksi heistä on suomalainen. Toinen ylläpitäjä pyysi minua lähettämään kysymykset englanniksi, joten ainakin yksi ylläpitäjistä lienee kotoisin muualta.

Elokuvien katselu ei vaadi rekisteröintiä, mutta sivustolla on ylläpitäjien mukaan silti jo 11 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Rekisteröityjen käyttäjien määrää kasvattaa paljon se tosiasia, että kaikki Fin-tv:n käyttäjätunnukset on kopioitu suoraan Nordic-tv:hen.

Nordic-tv:llä on ylläpidon mukaan noin 420 000 sivulatausta kuukaudessa. Alexan mukaan Nordic-tv.com on tällä hetkellä Suomen suosituimpien palveluiden sivustolla sijaluvulla 1558, mutta tullee nousemaan nopeasti. Vertilun vuoksi Fin-tv.com on Alexan mukaan Suomen listauksessa sijaluvulla 78.

Nordic-tv ja Fin-tv tuottavat ylläpitäjien mukaan ”ihan kivasti” ja tuotoista menee Venäjällä sijaitsevien palvelinten ylläpitoon noin parisataa euroa kuukausittain. Ylläpitäjät tietävät elokuvien levittämisen olevan laitonta. Kysymykseen ”pelottaako” sain vastaukseksi ”Heh, eihän se paljoa pelota, uskon olevani lähiaikoina kamarilla kuulusteltavana”. Poliisit eivät ole kuitenkaan vielä ottaneet yhteyttä ylläpitäjiin.