NetflixNetflix lisäsi ensimmäiset 4K-tarkkuuden sisällöt palveluunsa jo keväällä 2014 ja lisää tulee koko ajan. Netflixin 4K-ohjelmia on voinut vastaanottaa aiemmin esimerkiksi 4K-resoluutiota tukevilla älytelevisioilla, lokakuun alussa julkaistulla Chromecast Ultralla ja Xbox One S -konsolilla.

Nyt Netflixin 4K-materiaalin katselu onnistuu myös Windows 10:stä löytyvällä Edge-selaimella. Toiseksi parasta 1080p-laatua voidaan katsella Internet Explorerilla sekä Safarilla. Esimerkiksi Chrome, Firefox ja Opera toistavat Netflixin sisältöjä vain 720p-resoluutiolla.

Muiden selainten pienemmät resoluutiot selittyvät elokuvastudioiden vaatimilla kopiosuojauksilla, sillä studiot haluavat estää elokuvien ja sarjojen kopionnin selaimen kautta. Sisältöjen kopiointiin liittyvä huoli on todellinen, sillä kesällä selvisi, että Chromessa ollut bugi mahdollisti esimerkiksi Netflixin sisältöjen kopionnin salaamattomana.

Netflixin 4K-sisältöjen toisto Edge-selaimella ei kuitenkaan onnistu läheskään kaikilla tietokoneilla, sillä 4K-sisältöjen katselu onnistuu vain tietokoneilla joissa on Intelin 7. sukupolven Kaby Lake prosessori.

Netflixin katselu onnistuu nyt siis tietokoneella, kunhan omistaa sopivan Windows 10 -tietokoneen ja vähintään 25 megaisen nettiliittymän. Netflixin 4K-sisältöjen katselu onnistuu myös muun muassa 4K-resoluution älytelevisioilla tai esimerkiksi Chromecast Ultralla.