NetflixNetflix aukesi noin vuosi sitten Suomessa, jolloin testasin palvelua pikaisesti. Testin ja Netflixin huonon sisällön vuoksi en jatkanut palvelun käyttöä kuukauden ilmaisjakson jälkeen. Tällä hetkellä Suomen televisiokanavilta ei tule tarpeeksi mielenkiintoista katsottavaa, joten päätin ottaa Netflixin uudelleen käyttöön.

Pääasiallisena tarkoituksena oli katsoa Netflixin kautta muutama mielenkiintoinen sarja ja lopettaa palvelun tilaus sen jälkeen. Meillä on jäänyt katsomatta Nelosen esittämät Breaking Bad -sarjan kaksi kautta ja Netflixistä löytyy nyt sarjan kaikki jaksot, poislukien viimeiset 8 jaksoa. Näin ollen Breaking Bad on yksi sarja, jonka aiomme katsoa Netflixin kautta.

Breaking Badin lisäksi minua kiinnostaa Netflixin omat sarjat Orange Is the New Black ja mahdollisesti myös House of Cards, joista on julkaistu ensimmäinen kausi ja toinen kausi tullaan julkaisemaan ensi vuonna. Netflixistä löytyy myös pari seuraamaani sarjaa, mutta suurin osa niistä sisältää vain osan jaksoista, esimerkiksi yhden tai pari vanhaa kautta.

Netflixin elokuvatarjontakin on tosi heikko, joten luultavassti katson yllämaainitut pari sarjaa ja lopetan sen jälkeen Netflix-tilaukseni. Katsoin myös VPN:n avulla Yhdysvaltain Netflixin sisällön, joka onkin paljon parempi verrattuna Suomen sisältöön. Toisaalta Yhdysvaltojenkin Netflixistä löytyy vain muutamia mielenkiintoisia sarjoja, mutta elokuvatarjonta on paljon suurempi siellä. Suomen Netflixistä löytyy yksi tänä vuonna julkaistu ja 12 viime vuonna julkaistua toiminta tai seikkailuelokuvaa. Yhdysvaltojen Netflixistä löytyy vastaavasti 24 tänä vuonna ja 86 viime vuonna julkaistua toiminta tai seikkailuelokuvaa.

Käytän Netflixiä Samsungin älytelevision kautta, mutta sen sovellus ei ole kovinkaan hyvä, jos yrittää löytää jotain katsottavaa. Sovellus tarjoaa mahdollisuuden etsiä katsottavia ohjelmia joko selaamalla vaakasuoraan pyöriviä listoja tai kirjoittamalla hakusanoja. Elokuvia ei voi etsiä esimerkiksi julkaisuvuoden mukaan.