TVHelsingin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan 49 prosenttia suomalaisten peruskanavien ohjelmista on uusintoja. Tutkimuksessa selvitettiin uusintojen määrää yhden maaliskuisen viikon aikana yleisimmiltä suomalaisilta ilmaiskanavilta.

Tutkimusviikon aikana eniten uusintoja esittivät Liv (noin 78%), Jim (noin 76%), Sub (noin 72%), Yle teema (noin 71%) sekä Ava (noin 67%). Nelosen ohjelmista noin 49 prosenttia oli uusintoja ja Yle TV1, Yle TV 2 sekä Yle fem -kanavien tarjonnasta noin kolmasosa oli uusintoja. MTV3-kanavalla oli tutkimusviikon aikana selvästi vähiten uusintoja, sillä vain noin 26 prosenttia sen ohjelmista oli uusintoja.

Tarkastelujakson aikana noin kolmasosa elokuvista ja lastenohjelmista oli uusintoja. Urheilu- sekä ajankohtaisohjelmista uusittiin vain noin 15 prosenttia ja viihdeohjelmista jopa 60 prosenttia oli uusintoja.

Monien television katsojien mielestä uusinnat voisi poistaa kokonaan televisiokanavilta. Nelonen esitti toukokuussa jo viidennen kerran lähes kolmekymmentä vuotta vanhan Krokotiilimies-elokuvan, jonka ei enää kuvittelisi saavan montaakaan katsojaa. Ohjelma oli kuitenkin supersuosittu, sillä se keräsi jopa 325 000 katsojaa.