IPTVTallentavien digiboksien omistajille on itsestään selvää, että kaikkia kanavia voi tallentaa, mutta IPTV-palveluiden kohdalla tilanne on täysin erilainen. Soneran Koti TV:llä ja Elisa Viihteellä voi tallentaa palveluiden servereille vain peruskanavia, mutta maksukanavien tallennus ei onnistu ollenkaan.

Maxivisionin käyttäjät voivat tallentaa joitain maksukanavia, mutta suosituimpien maksukanavien tallennus ei ole mahdollista. Maxivisionilla ei voi tallentaa esimerkiksi MTV3:n, Nelosen, Viasatin tai CANAL+:n maksukanavia.

Maxivisionilla on aiemmin voinut tallentaa ruotsalaisia SVT ja TV4 -kanavia. Maxivision joutui kuitenkin lopettamaan 13.4. lähtien SVT1, SVT1 HD, SVT2, SVT2 HD, Barnkanalen/SVT24, Kunskapskanalen, SVT World ja TV4 -kanavien verkkotallennuksen ohjelmayhtiöiden jyrkkien ja peräänantamattomien vaatimusten vuoksi.

Maksukanavien tallennuksen eston vuoksi esimerkiksi meidän perheeseen ei tilata maksukanavia. Verkkotallennuksen mahdollistaminen toisi maksukanaville varmasti lisää asiakkaita. Voikin vain ihmetellä mikseivät maksukanavat halua lisää asiakkaita ja sitä myöten tuloja.