TVVideo-on-Demand -palvelut ovat Yhdysvalloissa jo suositumpia, kuin oman tallentavan digiboksin käyttö. Tutkimuksen mukaan 40,5 miljoonaa kotitaloutta Yhdyasvalloissa käyttää tallentavaa digiboksia ja 53,3 miljoonaa käyttää Video-on-Demand -palveluita.

Tutkimuksen mukaan tallentavia digibokseja käyttävien kotitalouksien määrä kasvaa seuraavan neljän vuoden aikana 63,1 miljoonaan. Tallentavien digiboksien määrän lisääntyminen on hieman pienempää verrattuna VOD-palveluiden ennustettuun kasvuun.

Itselle on käynyt viimeisten seitsemän vuoden aikana selväksi, ettei tallentavista digibokseista saada milloinkaan oikeasti toimivia laitteita. Esimerkiksi uusien HD-digiboksien käsittämättömät ongelmat eivät ainakaan helpota kuluttajien television katselua, sillä kukapa haluaa huomata sohvalle istuttuaan suosikkisarjan tallennuksen epäonnistuneen.

Suomessa on muutamia tallentavia IPTV-palveluita, kuten Elisa Viihde, Soneran Koti TV ja Maxivision. Allekirjoittanut haluaa perheemme seuraamien ohjelmien tallentuvan automaattisesti hakusanojen avulla ja hakusanoja täytyy pystyä antamaan kymmeniä. Vain Maxivision tarjoaa lähes riittävästi hakusanoja, sillä sen avulla voi antaa viisikymmentä eri hakusanaa. Maxivisionin ongelma on kuitenkin SD-kanavien tallenteiden todella huono laatu. Näin ollen Suomen IPTV-palvelutkaan eivät ole ainakaan vielä varteenotettava keino vastaanottaa ja tallentaa televisiolähetyksiä.

Seuraava mahdollisuus olisi piratismi ja laittomien videoiden hakeminen netistä. Tämäkään ei ole kuitenkaan meidän perheelle sopiva vaihtoehto, sillä meillä katsotaan myös suomalaisia ohjelmia, joita ei useinkaan löydä laittomasti netistä. Tarvitsisimme myös moniin sarjoihin suomenkieliset tekstitykset, joita ei kuitenkaan ole saatavilla läheskään kaikkiin sarjoihin.

Kerro meille miten olet ratkaissut tämän ongelman? Miten tallennat ohjelmat automaattisesti hakusanojen avulla ja niin, että kaikki tallennukset onnistuvat varmasti. Lisäksi ohjelmien lopussa täytyisi olla muutama minuutti lisäaikaa, jottei ohjelma lopu kesken kaiken.