TTVKTekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on siirtämässä laittoman latailun valvonnan painopistettä BitTorrent verkkoihin. Teosto ja Musiikintuottajat-IFPI Finland ry saivat juuri oikeuden päätöksellä luvan hankkia Robinin Koodi -albumia jakaneiden ja ladanneiden henkilöiden yhteystiedot Elisalta ja TeliaSoneralta.

”Tällä hetkellä valvonnan painopiste ollaan siirtämässä Bittorrent-verkkoihin. Tämä on suosituin jakamiskonsti, joten myös valvonta viedään sinne”, sanoo TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

TTVK:n ensimmäinen tehostettu BitTorrent-verkkojen valvonta tapahtui viime vuoden lokakuussa, jolloin Chisun Kun valaistun albumi julkaistiin. Silloin TTVK löysi 67 Pirate Bayn käyttäjää, jotka jakoivat Chisun albumia laittomasti. TTVK on aiemmin keskittynyt valvomaan enimmäkseen Direct Connect -verkkojen käyttäjiä sekä erityisesti DC-hubien ylläpitäjiä.

Saako TTVK:n valvonta sinut lopettamaan piratismin? Vai aiotko jatkossa käyttää esimerkiksi VPN-palvelimia, joilla peität jälkesi ja estät korvausvaatimukset ja oikeudenkäynnit?