PiratismiLänsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi puolitoista vuotta sitten naisen ja miehen kolmen ja neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistukset ja yli 820 000 euron korvaukset. Hovioikeus on nyt päättänyt pitää käräjäoikeuden tuomiot ennallaan. Korvausten lisäksi tuomitut joutuvat maksamaan myös kaikkien vastapuolen asianomistajien oikeudenkäyntikulut.

Hovioikeus piti uskottavana tuomittujen selitystä, jonka mukaan heidän ensisijainen tarkoituksensa ei ollut jakaa tekijänoikeuden alaista materiaalia vertaisverkon kautta, vaan ylläpitää sosiaalista hubia. Hovioikeuden mukaan ylläpitäjät suhtautuivat kuitenkin hyväksyvästi ja välinpitämättömästi laittoman materiaalin jakamiseen hubinsa kautta.

Musiikkituottajat IFPI Finland ry ja sen jäsenyritykset sekä Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto saavat suurimmat korvaukset. Suuret elokuvayhtiöt saavat sen sijaan pienempiä korvauksia.

Tuomitut perustivat ja ylläpitivät Sarahs’ Secret Chamber nimistä DirectConnect-hubia, jonka noin 1600 käyttäjää jakoivat 50 teratavun edestä laittomia tiedostoja. Poliisi teki asiassa kotietsinnän kesäkuussa 2007.