SamsungJoitain Samsungin uusia Smart TV-televisioita voi ohjata Android-puhelimissa ja tableteissa toimivalla Samsung Smart View -sovelluksella. Androidsuomi on testannut kyseistä sovellusta ja testien mukaan television ohjaaminen sujuu Smart Viewillä helposti, mutta sovellus kaipaa vielä hieman parannuksiakin.

Samsung Smart View -ohjelman käyttöönotto on helppoa. Sovellus asennetaan normaaliin tapaan puhelimeen tai tablettiin, jonka jälkeen se tunnistaa automaattisesti samassa lähiverkossa olevat Smart TV:t. Televisiosta täytyy tämän lisäksi sallia etäkäyttö ja tämä täytyy tehdä vain kerran.

Andoird-sovelluksen ruudulla näkyy kaukosäätimen painikkeet ja sen käyttö on helppoa. Pienenä miinuksena täytyy todeta, ettei tablet-versiolla voi käynnistää televisiota. Television käynnistäminen onnistuu kuitenkin puhelinsovelluksella. Kaukosäätimenä käytettävällä mobiililaitteella voidaan käyttää myös Samsungin televisioiden sovelluksia. Smart TV-pelejäkin voi ohjata suoraan Android-sovelluksella ja joitain pelejä voidaan ohjata jopa liiketunnistimen avulla liikuttamalla puhelinta tai tablettia.

Ehkä mielenkiintoisin Samsung Smart Viewin ominaisuus on Dual View, joka mahdollistaa televisiossa näkyvän ohjelman katsomisen kännykän tai tabletin ruudulta. Ikävä kyllä Dual Viewin kuvanlaatu ei ole kovinkaan hyvä.

Androidsuomen koko testin voit lukea täältä.

Samsung Smart View